Uncategorized

Η FDA ανακοινώνει πρόταση για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Η FDA ανακοινώνει πρόταση για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Ένα άλλο μέτρο που λαμβάνουν υπόψη οι ειδικοί κατά την αξιολόγηση της αρσενικής γονιμότητας είναι η μορφολογία του σπέρματος ή το σχήμα του σπέρματος. Το φυσιολογικό σπέρμα έχει ωοειδές κεφάλι και μεγάλη ουρά. Τα μη φυσιολογικά σχήματα εμφανίζονται όταν το κεφάλι είναι πολύ μεγάλο ή παραμορφωμένο ή η ουρά είναι στραβό ή υπάρχουν δύο από αυτά. Τέτοια ελαττώματα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του σπέρματος να εισέλθει και να γονιμοποιήσει το αυγό.

Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο τρίτος των ανδρών που είχαν τα περισσότερα ωμέγα-3 λίπη στη διατροφή τους είχαν ελαφρώς πιο φυσιολογικό σπέρμα από το τρίτο που έτρωγε το λιγότερο.

Στη συζήτησή τους, ο Attaman και οι συνάδελφοί τους επισημαίνουν ότι το 71% των ανδρών στη μελέτη ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, γεγονός που μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος. Ωστόσο, προσαρμόστηκαν για την πιθανή επίδραση του ΔΜΣ και σημείωσαν επίσης ότι το 71% υπέρβαρο ή παχύσαρκοι δεν διαφέρει πολύ από το 74% του γενικού πληθυσμού των ανδρών των ΗΠΑ.

καταλήγουν:

“Δεδομένων των περιορισμών της τρέχουσας μελέτης, ιδίως του γεγονότος ότι είναι μια διατομεακή ανάλυση και ότι είναι η πρώτη αναφορά μιας σχέσης μεταξύ διατροφής Η ποιότητα του λίπους και του σπέρματος, είναι σημαντικό να αναπαραχθούν αυτά τα ευρήματα σε μελλοντικές εργασίες. ”

Επιπλέον, οι μελέτες με μεγαλύτερα δείγματα απαιτούνται τώρα για να επιβεβαιώσουν αυτά τα ευρήματα “, παροτρύνουν.

που γράφτηκε από την Catharine Paddock PhD

  • Υγεία των ανδρών
  • Διατροφή/δίαιτα

Η FDA ανακοινώνει την πρόταση για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε πρόταση για την επέκταση της τρέχουσας ρύθμισης καπνού για να συμπεριλάβει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οι προτάσεις θα σημαίνουν ότι οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να τις αγοράσουν.

Η βιομηχανία ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει τεθεί υπό έλεγχο τους τελευταίους μήνες μετά την ανάληψη ανησυχιών σχετικά με τις επιπτώσεις της υγείας των συσκευών.

που παραδοσιακά διατίθεται ως βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν πραγματικά να ενθαρρύνουν το συμβατικό κάπνισμα τσιγάρων, ιδιαίτερα σε εφήβους που είναι πρωταρχικοί χρήστες των συσκευών.

Μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αποκαλύπτει ότι το e-τσιγάρο χρησιμοποιεί υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ των φοιτητών μεσαίας και γυμναστικής μεταξύ 2011 και 2012, από 4,7% έως 10%.

Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι οι ατμοί που παράγονται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στους πνεύμονες-ένα αποτέλεσμα που συνήθως συνδέεται με τα παραδοσιακά τσιγάρα. Μια πιο πρόσφατη μελέτη από το CDC αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των κλήσεων που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο προς τα κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί.

Τέτοιες ανησυχίες έχουν οδηγήσει σε κλήσεις για τη ρύθμιση των συσκευών – ένα θέμα που συζητήθηκε σε ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό προβολέα από τα ιατρικά νέα σήμερα. Τώρα, φαίνεται ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ακούσει αυτές τις κλήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ και Μάρκετινγκ

Επί του παρόντος, μόνο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που διατίθενται στο εμπόριο για θεραπευτικούς σκοπούς ρυθμίζονται από το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA (CDER) Το κέντρο για τα προϊόντα καπνού (CTP) ρυθμίζει τα συμβατικά τσιγάρα, τον καπνό του τσιγάρου, τον καπνό και τον καπνό χωρίς καπνό.

Τώρα, το FDA σχεδιάζει να επεκτείνει αυτούς τους κανονισμούς για να συμπεριλάβει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα πούρα, τον καπνό των σωλήνων, τα πηκτώματα νικοτίνης, τον καπνό του νερού/ναργιλέ και τους διαλυτούς που δεν έχουν ήδη ρυθμιστεί.

Η νέα πρόταση θα σήμαινε ότι οι ελάχιστοι περιορισμοί ηλικίας και αναγνώρισης θα εφαρμοστούν στην αγορά αυτών των προϊόντων – ένα άτομο θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 ετών ή άνω για να τα αγοράσει.

Τα προϊόντα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για την υγεία και μια απαγόρευση θα τεθεί σε πωλήσεις μηχανών αυτόματης πώλησης, εκτός εάν το μηχάνημα βρίσκεται σε εγκατάσταση που δεν παραδέχεται άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Οι κατασκευαστές αυτών των νεοεισερχόμενων προϊόντων καπνού δεν θα απαγορευτούν από το μάρκετινγκ, αλλά θα πρέπει να καταχωρήσουν:

    /li>

  • Η αγορά των προϊόντων τους μόνο στην αγορά των προϊόντων τους μόνο μετά την αναθεώρησή τους από το FDA
  • κάνει μόνο άμεσες και σιωπηρές αξιώσεις μειωμένου κινδύνου εάν ο FDA επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να τους υποστηρίξουν και ότι το μάρκετινγκ προϊόν με όφελος συνολική δημόσια υγεία και
  • δεν διανέμει δωρεάν δείγματα των προϊόντων τους.

Σχολιάζοντας τη νέα πρόταση, ο Επίτροπος της FDA Dr. Margaret A. Αμβούργο λέει:

“Ο καπνός παραμένει η κύρια αιτία θανάτου και ασθένειας στη χώρα αυτή. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την προστασία των καταναλωτών και μια σημαντική πρόταση ότι εάν οριστικοποιηθεί όπως γραπτή θα φέρει την επίβλεψη του FDA σε πολλά νέα προϊόντα καπνού.

Η ρύθμιση των προϊόντων που βασίζεται στην επιστήμη είναι μια ισχυρή μορφή προστασίας των καταναλωτών που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του βάρους της δημόσιας υγείας της χρήσης καπνού στο αμερικανικό κοινό, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας “.

Ο Mitch Zeller, διευθυντής του CTP στο FDA, σημειώνει ότι η ασθένεια και ο θάνατος που σχετίζεται με τον καπνό είναι μία από τις πιο «κρίσιμες» προκλήσεις δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει το FDA.

“Ο προτεινόμενος κανόνας θα έδινε στο FDA πρόσθετα εργαλεία για την προστασία της δημόσιας υγείας στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη αγορά καπνού, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των νέων προϊόντων καπνού και των αξιώσεων που σχετίζονται με την υγεία τους”, προσθέτει.

Το FDA λαμβάνει δημόσια σχόλια για τον προτεινόμενο κανόνα για 75 ημέρες. Συγκεκριμένα, αναζητούν σχόλια σχετικά με το εάν όλα τα πούρα πρέπει να υπόκεινται σε ρύθμιση και τις απόψεις για το πώς τα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση καπνού-όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα-πρέπει να ρυθμίζονται.

Αλλά σε μια δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα για τον Καρκίνο (AACR), ο διευθύνων σύμβουλος Dr. Margaret Foti λέει ότι είναι “επιτακτική” ότι η FDA ρυθμίζει όλα τα προϊόντα καπνού, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των πούρων.

“Δεν γνωρίζουμε τη φύση των μακροπρόθεσμων συνεπειών υγείας αυτών των συσκευών ή ποιο αποτέλεσμα θα έχουν στη συνέχιση του καπνίσματος ή την πρόσληψη από ενήλικες και νέους”, προσθέτει η πρόεδρος της υποεπιτροπής Tobacco και του καρκίνου AACR και του καρκίνου , Δρ. Roy S. Herbst. “Ως εκ τούτου, η ρύθμιση της FDA αυτών των προϊόντων είναι κατάλληλη και ευπρόσδεκτη από το AACR.”

  • Δημόσια Υγεία
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Εγκρίσεις Ρυθμιστικών Υποθέσεων/Φαρμάκων

Το FDA εγκρίνει το φάρμακο ιχθυελαίου για καρδιαγγειακές παθήσεις

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε πρόσφατα ένα φάρμακο που προέρχεται από το ιχθυέλαιο ως ανοσοενισχυτική θεραπεία για άτομα που κινδυνεύουν να βιώσουν καρδιαγγειακά συμβάντα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, κάθε 37 δευτερόλεπτα, ένα άτομο πεθαίνει λόγω καρδιαγγειακού γεγονότος στις ΗΠΑ

. Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, τα οποία αποτελούν δείκτη λιπιδίων αίματος (λίπη), είναι ένας βασικός παράγοντας κινδύνου για να προσέξετε.

Την περασμένη εβδομάδα, η FDA εξέδωσε δήλωση που εξηγεί ότι είχαν εγκρίνει τη χρήση ενός νέου φαρμάκου ως ανοσοενισχυτικού θεραπείας για να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου από τους ενήλικες σε ενήλικες με επίπεδα τριγλυκεριδίων 150 χιλιοστόγραμμων ανά δελτίο ή υψηλότερο, τα οποία μετράνε, τα οποία μετράνε ως αυξημένα επίπεδα.

Το φάρμακο, Vascepa, έρχεται σε μορφή κάψουλας. Το κύριο ενεργό συστατικό του είναι το εϊσαπεντανοϊκό οξύ. Πρόκειται για ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που εξάγεται από ιχθυέλαιο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις FDA, οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν μόνο Vascepa σε άτομα με ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και ως πρόσθετη θεραπεία στη μέγιστη ανεκτή δοσολογία των στατίνων. Αυτά είναι τα φάρμακα που συνήθως παίρνουν οι άνθρωποι για να διατηρήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης υπό έλεγχο και να ελαχιστοποιήσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

“Το FDA [αναγνωρίζει ότι] υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες ιατρικές θεραπείες για καρδιαγγειακές παθήσεις”, λέει ο Δρ John Sharretts, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος μεταβολισμού και ενδοκρινολογίας στο κέντρο του FDA για το κέντρο του FDA Αξιολόγηση και έρευνα για τα ναρκωτικά.

“[αυτή] η έγκριση θα δώσει στους ανθρώπους με αυξημένα τριγλυκερίδια και άλλους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη, μιας συμπληρωματικής θεραπευτικής επιλογής που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών συμβάντων”.

Ο Δρ John Sharretts

Το Vascepa μειώνει αποτελεσματικά τα τριγλυκερίδια

Όταν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα γίνονται υπερβολικά υψηλά, μπορεί να συμβάλει στην πάχυνση και την ενίσχυση της αρτηρίας τοίχοι. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου να βιώσει ένα καρδιαγγειακό γεγονός, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Το Vascepa μπορεί να μειώσει με ασφάλεια τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, βοηθώντας έτσι στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Ωστόσο, οι μηχανισμοί μέσω των οποίων το φάρμακο επιτυγχάνει αυτό παραμένουν ασαφείς.

Παρ ‘όλα αυτά, μια κλινική δοκιμή που περιλαμβάνει 8.179 συμμετέχοντες έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου, οδηγώντας τελικά στην έγκρισή του από τον FDA.

Οι συμμετέχοντες ήταν όλοι ηλικίας 45 ετών και άνω με ιστορικό διαφόρων καρδιακών, αγγειακών ή μεταβολικών καταστάσεων. Αυτές περιελάμβαναν στεφανιαία νόσο, εγκεφαλοαγγειακή νόσο, καρωτιδική αρτηρία, περιφερική αρτηρία ή διαβήτη. Είχαν επίσης πρόσθετους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η δοκιμή έδειξε ότι οι άνθρωποι που πήραν το Vascepa είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να βιώσουν ένα καρδιαγγειακό γεγονός από εκείνους που δεν πήραν το φάρμακο.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, η Vascepa μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων αίματος κατά περίπου 33%.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την κλινική δοκιμή σημείωσαν, ωστόσο, ότι το φάρμακο συσχετίστηκε μερικές φορές με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων – συγκεκριμένα κολπική μαρμαρυγή ή κολπική πτερύγια – που απαιτούσαν νοσηλεία. Ωστόσο, ο κίνδυνος αυτός ήταν πιο έντονος σε άτομα που είχαν ήδη ιστορία αυτών των δύο προϋποθέσεων.

Μια άλλη πιθανή παρενέργεια είναι ένας υψηλότερος κίνδυνος αιμορραγίας – όμως, και πάλι, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί σε άτομα που ήδη λαμβάνουν άλλα φάρμακα που σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο αιμορραγικών γεγονότων, όπως η ασπιρίνη, η κλοπιδογρέλη ή Warfarin.

Οι κατασκευαστές του Vascepa συμβουλεύουν ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν συνταγή για το φάρμακο λαμβάνουν δύο κάψουλες 1 γραμμάρια ή τέσσερις κάψουλες 0,5 γραμμάρια δύο φορές την ημέρα με φαγητό.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα άτομα με γνωστές αλλεργίες σε ψάρια ή οστρακοειδή μπορεί να βιώσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτό το φάρμακο και ότι πρέπει να το πάρουν μόνο όπως συμβουλεύονται ο γιατρός τους και να διακόψουν τη θεραπεία εάν βιώσουν τυχόν συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης.

  • Καρδιακή νόσο
  • Καρδιαγγειακή/καρδιολογία
  • Εγκρίσεις ρυθμιστικών υποθέσεων/ναρκωτικών

Η FDA μετακινείται σε μη εγκεκριμένα προϊόντα καταστολής βήχα με υδροκοδόνη

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναλαμβάνει δράση για περίπου 200 προϊόντα καταστολής του βήχα, πολλά από τα οποία δίδονται λανθασμένα σε παιδιά. Η υδροκοδόνη είναι ένα ναρκωτικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του πόνου και την καταστολή του βήχα. Το FDA ενημερώνει ότι αυτή η ενέργεια δεν πρέπει να περιλαμβάνει άλλες συνθέσεις που έχουν εγκριθεί από την FDA.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα ισχυρό φάρμακο για τον πόνο και το ισχυρό κατασταλτικό του βήχα, η υδροκοδόνη υπήρξε επίσης ένα πολύ διαδεδομένο φάρμακο κατάχρησης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, τραυματισμό και ακόμη και θάνατο, αν χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα. Η υπερβολική δόση υδροκοδόνης συνδέεται στενά με την καρδιακή ανακοπή, τα προβλήματα αναπνοής και τις μειωμένες κινητικές δεξιότητες και την κρίση.

Ο οργανισμός δηλώνει ότι έχει λάβει αναφορές για σφάλματα φαρμάκων που συνδέονται με αλλαγές στη διατύπωση σε μη εγκεκριμένα φάρμακα υδροκοδόνης. Έχει επίσης λάβει αναφορές σύγχυσης σχετικά με την ομοιότητα των ονομάτων των μη εγκεκριμένων και εγκεκριμένων φαρμάκων.

Το FDA ανησυχεί για τα πιθανά σφάλματα φαρμάκων και τη σύγχυση ονόματος. Τονίζει ότι τα πιθανά ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με αυτούς τους παράγοντες πρέπει να ελαχιστοποιηθούν.

Το Vicodin είναι ένα εγκεκριμένο από την FDA υδροκοδόνη. Ωστόσο, η πλειοψηφία των συνθέσεων υδροκοδόνης που βρίσκεται σήμερα στην αγορά ως καταστολείς του βήχα δεν έχουν έγκριση από το FDA. Το FDA ανησυχεί πολύ για την ακατάλληλη παιδιατρική επισήμανση των κατασταλτικών βήχα υδροκοδόνης που δεν έχουν εγκριθεί από την FDA.

Steven K. Galson, M.D., M.P.H., Διευθυντής, Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας για τα ναρκωτικά (CDER), FDA, δήλωσε ότι “οι εταιρείες που εμπορεύονται αυτά τα μη εγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων. Μια περίπτωση που δεν έχει καθιερωθεί καμία καταστολή του βήχα υδροκοδόνης ως ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών και μερικά από αυτά τα μη εγκεκριμένα προϊόντα μεταφέρουν ετικέτες με δοσολογίες για παιδιά ηλικίας 2 ετών.

Τον Ιούνιο του 2006, η FDA δημοσίευσε έναν οδηγό πολιτικής συμμόρφωσης ο οποίος περιγράφει την προσέγγιση επιβολής του κινδύνου της FDA σε αυτά τα προϊόντα. Η FDA λέει ότι η σημερινή δράση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του οργανισμού για τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο.

Deborah M. Autor, J.D., Διευθυντής, Γραφείο Συμμόρφωσης του CDER, FDA, δήλωσε: “Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα των ειδών κινδύνων ασφαλείας που δικαιολογούν την επιβολή προτεραιότητας σύμφωνα με τον Οδηγό Πολιτικής Συμμόρφωσης. Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά με ανεπαρκείς πληροφορίες για την ασφάλεια σχετικά με την επισήμανση τους, υποδηλώνοντας ότι τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από πολύ μικρά παιδιά. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να δημιουργούν υψηλότερο κίνδυνο σφάλματος φαρμάκων από τα εγκεκριμένα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να βγουν από την αγορά μέχρι να πληρούν τα πρότυπα έγκρισης του FDA. ”

Για τους ασθενείς που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε μη εγκεκριμένα κατασταλτικά βήχα υδροκοδόνης, ο οργανισμός επισημαίνει ότι υπάρχουν επτά φάρμακα καταστολής του βήχα (αντισυνταγματικά) που περιέχουν υδροκοδόνη. Υπάρχουν διάφορα αντιμονάτα προϊόντα που δεν περιέχουν υδροκοδόνη. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τις επιλογές θεραπείας, ο FDA συμβουλεύει τους ασθενείς να συμβουλεύονται έναν επαγγελματία υγείας.

Το FDA λέει σε οποιονδήποτε αγορές μη εγκεκριμένα προϊόντα υδροκοδόνης που επισημαίνονται για χρήση σε παιδιά κάτω των 6 ετών για να σταματήσουν την κατασκευή και τη διανομή τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2007.

Γράφτηκε από: Christian Nordqvist

  • Πόνος/Αναισθητής
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • >

«Οι καλές ορμόνες» κάνουν την έκθεση στον ήλιο εθιστική, η μελέτη υποδεικνύει

Όταν ο ήλιος λάμπει, πολλοί από εμάς δεν είναι σε θέση να αντισταθούν σε ένα ταξίδι στην παραλία για να απολαύσουν τις ακτίνες, παρά τις συστάσεις που Πρέπει να καλύψουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Και τώρα, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει γιατί; Η υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο απελευθερώνει ενδορφίνες-“αίσθηση καλές” ορμόνες-που δρουν σαν φάρμακο, καθιστώντας την έκθεση στο φως του ήλιου.

Η ερευνητική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου συγγραφέα David Fisher του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, δημοσίευσε πρόσφατα τα ευρήματά τους στο περιοδικό Cell.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του δέρματος, πάνω από 3,5 εκατομμύρια καρκίνοι του δέρματος διαγιγνώσκονται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο.

Περίπου το 90% των καρκίνων του δέρματος μη μελανώματος και το 86% των καρκίνων του δέρματος μελανώματος – η πιο θανατηφόρα μορφή της νόσου – προκαλούνται από την έκθεση σε υπεριώδη (υπεριώδη ακτινοβολία) από την ακτινοβολία του ήλιου και των λαμπτήρων ή των λαμπτήρων.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος, οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας συνιστούν ότι οι άνθρωποι μένουν στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο ισχυρός (συνήθως γύρω από το μεσημέρι), φορούν ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια, φορούν ένα ευρύ- Χειριστό καπέλο και γυαλιά ηλίου, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με έναν ελάχιστο προστατευτικό παράγοντα ηλίου (SPF) 15 και αποφύγετε το εσωτερικό μαυρίσματος.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς τείνουν να αγνοούν αυτές τις συστάσεις λόγω της επιθυμίας να νιώσουμε τον ήλιο στο δέρμα μας.

Σύμφωνα με τον Fisher και τους συναδέλφους του, προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι που υιοθετούν συμπεριφορά που αναζητούν υπεριώδη ακτινοβολία πληρούν τα κλινικά κριτήρια για τον εθισμό στην ουσία.

cs